Eerste investering G-force is een feit: SharkMark

Serieus verbeteren? Speel een spelletje!

Volgens oprichter en CEO Lammert van der Wal is het meekrijgen van medewerkers in organisatieverbetering vaak een grote uitdaging voor veel managers, leidinggevenden en consultants. Terwijl juist de medewerkers de verbeterexperts bij uitstek zijn.


SharkMark.com wil met haar producten organisaties helpen organisatieverbetering leuk en praktisch maken. Daarom heeft SharkMark.com, Lean Scene Investigation en JUNGOO Lean ontwikkelt. Hiermee kunnen consultants de verbeterexpertise van medewerkers in een organisatie mobiliseren (crowdsourcen) door middel van een serious game.


Hoe werkt het?

Spelers (medewerkers) gaan via een app op jacht naar boeven (verspillingen) in de eigen organisatie en doen daar verbeteraangiftes van. Hoe meer aangiftes, hoe meer punten de spelers verdienen. Daarnaast zijn er diverse extra’s te verdienen omdat collega’s positief op elkaars verbeteraangiftes stemmen of omdat spelers bepaalde milestones halen.


Door de game elementen, de eenvoud en de slimme technologie worden medewerkers op een leuke en praktische manier betrokken bij de organisatie (strategie). Met de verzamelde data zijn consultants vervolgens in staat om sneller en dieper in de problematiek en het verbeterpotentieel van organisaties te duiken.


Lean Scene Investigation is inmiddels bij diverse organisaties toegepast, momenteel worden er mooie resultaten behaald bij o.a. gemeente Leeuwarden en Stedin in Rotterdam. Daarnaast is er brede interesse vanuit de consultancy branche en opleidingen -en trainingsbureau’s.


Vroege fase investeerders

Het innovatieve karakter, gamification als datagedreven organisatieverbetering tool voor consultants en het schaalbare businessmodel waren voor G-Force Capital, Triade Investments (UMCG) en Stichting Telematica reden om vroeg in te stappen.

Verdere details over de financiering zijn niet bekendgemaakt.

Over G-Force Capital

G-Force Capital helpt starters en startups die een goed doordachte IT-propositie hebben en zich willen vestigen of die al gevestigd zijn in de provincie Groningen, en die behoefte hebben aan (pre)seed kapitaal.

G-Force Capital bundelt IT-krachten in het Noorden
Startups kennen bijna altijd dezelfde uitdagingen. Hoe vertaal ik mijn idee naar een product of dienst die klaar is voor de markt? Hoe financier ik dit? Hoe zorg ik voor een solide fundament van mijn bedrijf, zodat ik kan doorgroeien? Bij IT-starters is dit niet anders. G-Force Capital bundelt op professionele wijze de krachten in Groningen om kansrijke IT-bedrijven een start te bieden die hen vleugels geeft.

G-Force Capital gaat voor continuïteit en rendement
G-Force Capital is actief in Groningen: een dynamische omgeving waar IT-startups aan de orde van de dag zijn. Met de ervaren Groninger IT-ondernemer Marco de Jong heeft het fonds een kundige fondsmanager in huis, die altijd ervaren en mee-investerende ondernemers betrekt bij de ventures.

G-Force Capital beschikt over een uitgebreid en hoogwaardig lokaal, regionaal en internationaal netwerk met veel mogelijkheden voor ontsluiting, samenwerking en exit in de toekomst. De focus ligt op continuïteit en rendement voor de participatie én voor G-Force Capital zelf.

Op wie richt G-Force Capital zich?
G-Force Capital richt zich op slimme, doelgerichte en gedreven ondernemers (in de dop). Het fonds is altijd op zoek naar starters en startups die een goed doordachte IT-propositie hebben en zich willen vestigen of die al gevestigd zijn in de provincie Groningen, en die behoefte hebben aan (pre)seed kapitaal. Ook studentondernemers en spin-offs of spin-outs van bestaande IT-bedrijven laten soms goede concepten liggen en kunnen met extra investering tot bloei komen. Binnen de eigen portefeuille zijn second round investeringen ook mogelijk. G-Force Capital betrekt co-investeerders, mits van toegevoegde waarde, en is de eerste twee jaren op zoek naar extra fondskapitaal voor uitbreiding van het fondsvermogen. Bent u daarin geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marco de Jong

Hoe investeert G-Force Capital?
G-Force Capital investeert in equity of convertibles, in bedragen van €10K  €100K (first round) en in bedragen van maximaal €250K per participatie bij second round investeringen (beperkt tot eigen portefeuille). Voorwaarde is dat zowel de starter als de ervaren ondernemer mee-investeren. Neem contact op met Marco de Jong voor meer informatie. G-Force Capital investeert alleen op basis van overtuigende businesscases en met zicht op marktintroductie binnen 1 jaar na investering.

Moet uw toekomstige IT-bedrijf een groot succes worden? Klik dan hier.
Bent u als investeerder geïnteresseerd in één van de participaties of wilt u deelnemen in G-Force Capital? ? Klik hiervoor meer informatie.

Nieuw investeringsfonds voor digitale bedrijven in de provincie Groningen

G-force Capital officieel gelanceerd

Groningen, 27 september 2017. De gedeputeerde van de provincie Groningen, Patrick Brouns heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Studenthotel, het nieuwe investeringsfond G-force Capital gelanceerd. G-Force gaat de economische groei en innovatie van de provincie Groningen bevorderen door te investeren in startende digitale bedrijven.

Net als iedere investeerder zoekt G-Force de zogenaamde briljanten met groeipotentieel. G-Force wil Groningse ondernemers die een bedrijf starten in de digitale sector financieel ondersteunen. Bedrijven met een onderscheidende en veelbelovende propositie kunnen contact opnemen met G-Force. De Fondsmanager: Marco de Jong, ziet veel mogelijkheden voor digitale bedrijven.

“G-Force investeert niet in dromen, wel in veelbelovende plannen van veelbelovende ondernemers.

— Marco de Jong

Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen via de website van G-force, www.g-forcecapital.nl

De provincie Groningen heeft als doelstelling om de innovatie in de provincie te vergroten. Om dit te realiseren heeft zij een investeringsfonds opgericht: investeringsfonds Groningen (IFG). Het IFG, dat wordt beheerd door de NOM,  neemt deel in andere investeringsfondsen om de economische groei en innovatie van Groningen te vergroten en te versterken. G-Force Capital is een van deze nieuwe investeringsfondsen.

G-force is een fonds voor bedrijven in de digitale sector (online, ICT, software etc.). In samenwerking met enkele Groningse ondernemers is het fonds G-Force Capital opgericht.