G-Force fonds

Het G-force fonds is een investeringsfonds voor vroegefase digital startups. G-Force investeert in schaalbare, digital startups die de kern van hun concept gevalideerd hebben. In deze fase is nog veel onzeker. G-Force is met geld, netwerk en ervaring de stuwende kracht om jouw startup een fase verder te helpen.

 

Investeringsfocus

Net als iedere investeerder zoekt G-Force de briljanten met groeipotentieel. We focussen ons op digital startups in Groningen, investeren in schaalbare SaaS concepten, marktplaatsen en data driven concepten. We letten daarbij met name op team, het probleem vs de oplossing, de marktomvang en de technologie.

Wat kan je van G-Force verwachten?

G-Force investeert 50 tot 100k in startups, dit doen we in de vorm van een converteerbare lening. Daarmee investeren we in een heel vroege fase in startups. Naast financiering, krijg je ook mentoring van digital serial entrepreneurs. Verder hebben we een netwerk van experts waar je op terug kan vallen en kan je kiezen voor een werkplek in de incubator.

Hoe ziet het investment traject eruit?

We hebben onze processen zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Sommige dingen kunnen daardoor snel, maar elkaar écht leren kennen… Daar trekken we tijd voor uit, voordat we met elkaar in zee gaan. Deze fase kan je vergelijken met daten: de klik moet van beide kanten komen en dat gebeurt niet altijd.

We houden regelmatig ‘office hours’, dat is een ideaal moment om je plan te pitchen en kennis te maken. Na het eerste contact bepalen we of we meer tijd in jouw case willen steken.

Als er een klik is, willen we niet alleen jouw product en bedrijf beter leren kennen. Op de aller eerste plaats willen we jou als ondernemer beter leren kennen. Houd er rekening mee dat dit traject enkele maanden duurt.

Wat is onze werkwijze?

Als je G-Force als investeerder aan boord hebt gehaald, dan proberen we je te ondersteunen om succesvol te kunnen zijn. We willen het liefst dat jij je bezig houdt met de core business van je bedrijf: klanten werven, je product, proces en het business model verbeteren.

Samen met je mentor zijn wij klankbord op gebied van strategie, daarnaast hebben we experts om ons heen verzameld die jou verder kunnen helpen.

Je rapporteert maandelijks en elk kwartaal houd je een ‘progress pitch’ voor de investeerder.

Lees ook de volgende interessante blogs:

  • Ben jij investor ready?

  • Wat is een converteerbare lening?

  • Hoe werkt G-Force samen met startups?


Marco-de-Jong.jpeg

Office Hours

Op elke vrijdag houdt G-Force een open inloop. Dit is het moment om alvast kennis te maken, maar dit is ook een ideaal moment om vragen te stellen over investeringen.