G-Force investeringsfonds

Het G-Force fonds is een investeringsfonds voor vroege fase digital startups. G-Force investeert in schaalbare, digital startups die de kern van hun concept gevalideerd hebben. In deze fase is nog veel onzeker. G-Force is met geld, netwerk en ervaring de stuwende kracht om jouw startup een fase verder te helpen.

 

Investeringsfocus

G-Force investeert in vroege fase in Groningse digital startups. In deze fase kan het concept nog elke dag veranderen en ben je voortdurend op zoek naar het ultieme business model. Daarom geloven we meer in geweldige teams dan in goede ideeën. We investeren in teams met schaalbare SaaS concepten, marktplaatsen en data driven startups.

Wat kan je van G-Force verwachten?

G-Force investeert €50k tot 100k in startups, dit doen we in de vorm van een converteerbare lening. Daarmee investeren we in een heel vroege fase in startups. Naast financiering, krijg je ook mentoring van digital serial entrepreneurs. Verder hebben we een netwerk van experts waar je op terug kan vallen en kun je kiezen voor een werkplek in de incubator (vanaf medio 2020).

Hoe ziet het investment traject eruit?

We hebben onze processen zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Sommige dingen kunnen daardoor snel. Maar om elkaar écht te leren kennen… Trekken we veel tijd voor je uit, voordat we met elkaar in zee gaan. Deze fase kun je vergelijken met daten: de klik moet van beide kanten komen. En dat gebeurt niet altijd. 

Startups kunnen digitaal hun pitch sturen naar G-force en we nodigen de beste startups uit voor een kennismakingsgesprek. Na het eerste contact bepalen we of we meer tijd in jouw case willen steken.

Als er een klik is, willen we niet alleen jouw product en bedrijf beter leren kennen. Op de allereerste plaats willen we jou als ondernemer beter leren kennen. Houd er rekening mee dat dit traject enkele maanden duurt.

Wat is onze werkwijze?

Als je G-Force als investeerder aan boord hebt gehaald, dan willen we je ondersteunen om succesvol te kunnen zijn. We willen het liefst dat jij je bezig houdt met de core business van je bedrijf: klanten werven, je product, proces en het business model verbeteren.

Samen met je mentor zijn wij klankbord op gebied van strategie. Daarnaast hebben we experts om ons heen verzameld die je verder kunnen helpen.

Je rapporteert maandelijks en elk kwartaal presenteer je een ‘progress update’ voor de investeerder.

Lees ook de volgende blogs:


Marco-de-Jong.jpeg

Pitch je startup

Heb jij een startup waar wij meer over moeten weten? Stuur je pitch naar G-Force, dit is onze eerste stap in het investeringstraject. De meest veelbelovende startups nodigen we uit voor een nadere kennismaking.