Waar letten we bij G-Force op, als we startups beoordelen?

G-Force is een pre-seed fonds. Dat betekent dat we in een hele vroege fase investeren in startups. In deze fase is het vaak lastig om te beoordelen of een startup echt ‘gaat vliegen.’ We kijken daarom in de eerste plaats naar de ondernemer en het team.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar veelbelovende concepten, disruptieve ideeën en onverdeelde markten. Na een goeie pitch zullen we al gauw vragen: hoe en waarom dan?

  • Hoe gaan jullie hier een succes van maken? 

  • Waarom is dit project belangrijk voor jullie en wat is je drijfveer? 

  • Is je team in staat om van dit idee een succesvol bedrijf te maken? 

  • Kun je dit idee laten groeien en hoe gaan jullie om met tegenslag? 

  • Ben eigenwijs en getalenteerd genoeg, maar nog steeds coachbaar? 

  • Ben je ambitieus, maar sta nog wel met beide benen op de grond?

  • Wat vinden jullie van ons en op welke manier willen jullie met ons samenwerken?

Zullen we daten?

Al dit soort vragen beantwoord je niet zomaar in een vergaderhok op vrijdagochtend. Natuurlijk, dat is misschien wel waar het begint, maar voordat we investeren, willen we jullie goed leren kennen en daar zijn meerdere ‘dates’ voor nodig. Er moet een wederzijdse klik en vertrouwen zijn. De basis moet zo goed zijn, dat jullie ons niet alleen bellen als er een succes gevierd wordt. We vinden het nog belangrijker dat je belt als er tegenslag of tegenwind is.

Met G-Force investeren we in een vroege fase, vooral dan draait het allemaal om vertrouwen. We investeren niet alleen in je startup, maar vooral in de relatie met de ondernemer. Zullen we kennismaken?

Marco-de-Jong.jpeg

Pitch je startup

Stuur je pitch naar G-Force, dit is onze eerste stap in het investeringstraject. De meest veelbelovende startups nodigen we uit voor een nadere kennismaking.